Esenci toho nejlepšího z Alp přináší výpravná a autentická kniha plná svěžích fotografií, zajímavých rozhovorů, cestovatelských tipů, historických souvislostí, anekdot, a hlavně skvělých původních receptů. Poutavá a moderní publikace, která se pohybuje na pomezí žánrů publicistiky, cestopisu a kuchařky.

Když otevřete tuto knihu, okamžitě se přenesete doprostřed Alp.

Šest let strávila spisovatelka, cestovatelka a vášnivá kuchařka Meredit Erickson putováním po nejvyšším evropském pohoří. Autem, pěšky i lanovkou, od zasněženého Chamonix s výhledem na Mont Blanc přes malebné stezky Gstaadu po odlehlá údolí v Salcbursku.

Vyslechla příběhy legendárních chat, s místními obyvateli si povídala o víně i umění, Tour de France, o vysokohorských železnicích a také o jídle. Výsledkem je výpravná a autentická kniha plná svěžích fotografií, zajímavých rozhovorů, cestovatelských tipů, historických souvislostí, anekdot, a hlavně skvělých původních receptů.

Čtyři rozsáhlé kapitoly – čtyři alpské státy. Šéfkuchaři z nejlepších horských hotelů, farmáři, majitelé chat i „obyčejní“ obyvatelé se s vámi podělí o své léty ověřené recepty. Když jste kuchař, zkusíte většinu z nich. Když ne, uvaříte si „ten svůj z Alp“, ať už je to švýcarské fondue, rakouský Kaserschmarrn nebo italské Bombardino, a zbytek knihy si jednoduše rádi přečtete.

Zažít Alpy

 Grada, 352 stran, formát 210×270 mm, 699 Kč

Váš komentář